Dit najaar dansgames voor iedereen

Redactie

Kinderen, volwassenen en jongeren hebben dit najaar allemaal een dansgame om naar uit te kijken. Uitgever Ubisoft heeft drie spellen in de planning staan. Zo moet ABBA: You Can Dance moeders gaan aanspreken, terwijl Just Dance Kids juist voor kinderen bedoeld is. Voor jongeren komt het gamebedrijf met Black Eyed Peas: The Experience.

ABBA: You Can Dance is gebaseerd op het repertoire van de Zweedse popgroep ABBA. Het dansspel voor de Nintendo Wii bevat 25 bekende nummers. Spelers moeten de dansbewegingen van gamepersonages op het scherm nadoen om punten te verdienen.

Just Dance Kids is voor meerdere spelcomputers in productie. De dansgame, die nummers bevat als 'Hoofd, schouders, knie en teen' en de Hokey Pokey, verschijnt voor PlayStation 3, Xbox 360 en Wii. Voor Xbox 360 en Wii worden de beste nummers van de pop- en dancegroep The Black Eyed Peas in een speciale game verwerkt.

Begin dit jaar nam de uitgever de stelling dat dansgames het stokje overnemen van muziekgames. Het genre zou de nieuwe hype moeten worden. Met spellen als Just Dance, ruim tien miljoen verkochte exemplaren, en Michael Jackson: The Experience, vijf miljoen verkocht, is Ubisoft marktleider.