Riccò wil doorgaan met wielrennen

Peterselieman

De onder vuur liggende Riccardo Riccò wil doorgaan met wielrennen, zo heeft zijn advocaat Fiorenzo Alessi gisteren laten weten bij een verhoor van de Italiaan door de Italiaanse antidopingprocureur Ettore Torri. De 27-jarige coureur wordt er van verdacht in februari zichzelf een bloedtransfusie te hebben toegediend.

"Dit seizoen zal hij niet meer koersen, maar hij wil wel weer deel uitmaken van het peloton. Het is echter duidelijk dat hem een straf boven het hoofd hangt," zei Alessi na het verhoor.

Riccò werd in februari met spoed in het ziekenhuis opgenomen met nierfalen en hoge koorts nadat hij zichzelf bedorven bloed toe zou hebben gediend. Hierop werd een onderzoek ingesteld en werd de renner door zijn werkgever Vacansoleil op straat gezet. Het Italiaans Olympisch Comité CONI schorste de coureur die bekende maar dit later weer introk. Tot nader order mag hij geen koersen rijden.

Riccò heeft in het verleden al een dopingschorsing uitgezeten en een nieuwe schorsing kan betekenen dat hij nooit meer aan wedstrijden deel mag gaan nemen. Na zijn verhoor wilde de Italiaan de media niet te woord staan. "Hij is het zat om telkens verkeerd begrepen te worden. We hebben onze versie van de feiten voorgelegd en die ondersteund met de conclusies van onze experts," zei Alessi.