Hill: "Traditionele races in gevaar"

Peterselieman

Voormalig wereldkampioen en voormalig voorzitter van de Britse autosportbond BRDC Damon Hill vreest dat er in de toekomst steeds meer traditionele races van de Formule 1-kalender zullen gaan verdwijnen. Dit omdat ze niet kunnen concurreren met het grote geld dat in andere landen beschikbaar is.

"Ik maak me zorgen of de raceorganisatoren wel aan de voorwaarden kunnen voldoen die de Formule 1 aan ze stelt," zei Hill tegen Motorsport-Total. De Brit weet dat het geld tegenwoordig in ruime mate de samenstelling van de kalender bepaalt. "Met name de historische circuits met veel traditie lijden hier onder. Als deze organisatoren te zeer onder druk gezet worden, kunnen ze wel eens barsten en het opgeven. De Formule 1 zou er goed aan doen daar eens over na te denken."

De wereldkampioen van 1996 weet dat bijvoorbeeld de oliestaten in ruime mate met geld kunnen strooien, terwijl de organisatoren op Spa-Francorchamps of op de Nürburgring maar moeten zien hoe ze de eindjes aan elkaar knopen. Hill wil daarom dat ze samen als één front op gaan trekken om zo in de onderhandelingen sterker te staan. "Er moet een soort van balans worden gevonden waarin dit soort Grands Prix zonder staatssteun kunnen overleven."

Daarnaast moeten volgens de Brit de toegangsprijzen naar beneden om zo de fans beter waar voor hun geld te geven. "Het is voor de gewone man bijna niet meer te betalen, terwijl veel fans ook niet het gevoel hebben dat hun steun op prijs gesteld wordt aangezien er veel te veel verschil zit tussen een gewoon kaartje en VIP-toegang."