Geblesseerde Blom fluit Feyenoord niet

Olga Kroeders

Kevin Blom heeft zich geblesseerd afgemeld voor de Eredivisiewedstrijd tussen Feyenoord en De Graafschap dit weekend in de Kuip. De leidsman stond voor dat duel ingepland, maar wordt vervangen door Reinold Wiedemeijer. Wat Blom mankeert wil de KNVB vanwege gemaakte afspraken met de Gouwenaar niet zeggen.

Voor de FIFA-arbiter is dit het tweede weekend op rij dat hij niet in actie komt in de Eredivisie. Na de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Schotland en Tsjechië (1-1) van vorige week dinsdag, stond Blom flink ter discussie. Hij kende in blessuretijd een controversiële penalty aan de Tsjechen toe. Prompt werd de 27-jarige scheidsrechter in de luwte geplaatst en aangesteld om het Jupiler Leagueduel tussen FC Volendam en SC Cambuur te fluiten.

Kevin Blom is samen met Björn Kuipers in de race om Nederland als scheidsrechter te vertegenwoordigen op het EK voetbal in Polen en Oekraïne volgend jaar. In december maakt de UEFA bekend of Nederland een afgevaardigde naar het toernooi mag sturen. Als dat zo is, maakt de Europese voetbalbond direct bekend wie dat wordt.