Renault wil meer F1-teams motoren leveren

Peterselieman

Motorenfabrikant Renault wil best meer Formule 1-teams van krachtbronnen voorzien mochten ze daarvoor een verzoek krijgen. Dit jaar wordt er al geleverd aan Red Bull Racing, Lotus Renault GP en aan Team Lotus. Volgend seizoen komt daar Willams bij, maar vice-CEO van Renault Carlos Tavares sluit meer teams niet uit.

"We staan er niet onwelwillend tegenover om nog meer teams van motoren te voorzien. Als wij meer klanten hebben, nemen onze kosten relatief gezien namelijk af. Onze motorafdeling is bovendien in staat om aan meer dan vier teams te leveren, dus ik zie geen reden om er van af te zien als de kans zich voordoet," zei Tavares tegen ESPN F1.

Voor de bekendheid van het merk Renault is dat goed volgens de vice-CEO. "Het is belangrijk voor Renault om een groot marktaandeel te hebben en goed zichtbaar te zijn in de Formule 1." Maar het runnen van een eigen F1-team zit er voorlopig niet meer in. "We zijn blij met de koers die we zijn ingeslagen, want een eigen renstal is alleen maar winstgevend als je wint. Wij denken daarom ook dat het - zeker op de lange termijn - voor een autofabrikant veel logischer is om alleen maar motoren te leveren in plaats van een eigen team te bezitten."