MGS HD en ZoE HD naar Vita

Kevin (KoosyNL)

Eind dit jaar zal de Metal Gear Solid HD Collection verschijnen voor de PlayStation 3 en de Xbox 360. Op de Tokyo Game Show is hier nog een platform aan toegevoegd want volgend jaar zal deze verzameling van verschillende games in het Metal Gear Solid-universum naar de PlayStation Vita komen.

Naast deze HD-verzameling, die bestaat uit HD-remakes van Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty, Metal Gear Solid 3: Snake Eater en Metal Gear Solid: Peace Walker, zal nog een bekende serie van Hideo Kojima op de PlayStation Vita verschijnen. De Zone of the Enders HD Collection, die bestaat uit Zone of the Enders en Zone of the Enders: The Second Runner, zal volgend jaar gelijktijdig met de PlayStation 3-versie ook op de PlayStation Vita verschijnen.

Naast deze twee aankondigingen had Hideo Kojima nog iets te vertellen over de Vita. De nieuwe engine die Kojima aan het ontwikkelen is zal niet alleen gebruikt kunnen worden voor de PlayStation 3 maar ook voor de PlayStation Vita. Deze nieuwe engine, met codenaam FOX, werd op de E3 voor het eerst getoond en is voor het gemak hieronder nogmaals te zien.