'Administratieve chaos bij hogeschool Codarts'

Redactie

Door de administratieve chaos bij de Rotterdamse kunsthogeschool Codarts is niet na te gaan of studenten de afgelopen jaren terecht diploma's hebben ontvangen. Dat staat in een vertrouwelijke interne notitie van de hogeschool, schrijft de Volkskrant woensdag.

De school ligt volgens de krant onder vuur van een groot aantal huidige en voormalige medewerkers. De school huurde een oud-medewerker van de onderwijsinspectie in om onderzoek te doen. Zijn bevindingen kwamen in handen van de krant, die van 'vernietigende' conclusies spreekt.

Alle studentendossiers die hij zag, zouden onvolledig zijn. Cijfers ontbreken, net als overzichten van vrijstellingen. Ook wordt vaak geen onderbouwing gegeven voor de cijfers die een student heeft gekregen. Stageverslagen zouden vaak onvindbaar zijn en het is niet duidelijk wat de criteria voor een vrijstelling zijn.

De onderzoeker raadt de school aan een brief naar de onderwijsinspectie te sturen waarin onder meer wordt gesproken over 'bezinning op de praktijk van onderwijs geven'. Ook zouden vooral de docenten de schuld moeten krijgen omdat die 'slordig zijn geweest'.

Docenten hebben volgens de krant al langer kritiek op voorzitter Jikkie van der Giessen. Zij zou niet integer hebben gehandeld en de administratie hebben verwaarloosd. De onderwijsinspectie onderzoekt de klachten.