Vier man vast na schieten op politiewagen

Redactie

De politie heeft woensdagochtend in Almere twee mannen aangehouden omdat ze in juli vanuit een gestolen busje op een politiewagen zouden hebben geschoten. In de zaak zijn vorige week al een 37-jarige man uit Breda en een 43-jarige man uit Almere aangehouden, meldt de politie. De nu aangehouden verdachten komen uit Almere en zijn 37 en 40 jaar.

Dinsdag 19 juli gaven agenten op de A16 richting Breda een Volkswagen Transporter een stopteken omdat het kenteken als gestolen stond geregistreerd. De bestuurder gaf echter extra gas. In Prinsenbeek schoten zij door de achterruit van de bus op de politiewagen. Omdat dit gebeurde in een druk winkelcentrum, schoten de agenten niet terug. De politiewagen werd overigens niet geraakt.

De bus verdween uiteindelijk uit het zicht. Later werd hij gevonden in Breda. Er bleek honderd kilo aan henneptoppen in te liggen. In een kliko vlakbij de bus lag een vuurwapen. Destijds werd al een verdachte aangehouden, maar hij bleek volgens de politie niets met de zaak te maken te hebben.

De zaak heeft aandacht gehad in Opsporing Verzocht, wat enkele tips opleverde. Uit onderzoek moet nog blijken wie wat precies heeft gedaan.