Brawn acht titel Mercedes in 2012 onmogelijk

Peterselieman

Ross Brawn acht het vrijwel uitgesloten dat Mercedes Grand Prix in het Formule 1-seizoen 2012 de constructeurstitel pakt. De Brit acht een tweede of een derde stek realistischer en denkt dat zijn team pas in 2013 in het kampioenschap weer om de hoogste eer mee kan gaan strijden.

"Onze bedoeling is om elk jaar beter te worden en als je het zo bekijkt kunnen we zeker niet tevreden zijn over dit seizoen. Vorig jaar eindigden we als vierde en nu staan we wederom op die positie. De volgende stap is de derde of tweede plaats pakken in het kampioenschap en daarna de titel in 2013. Je moet vooruitgang blijven boeken. Als dat niet lukt, moet je je strategie aanpassen," zei Brawn.

Hij hoopt dat Mercedes hem hier de tijd voor gunt. "Mercedes weet hoe moeilijk het is om succesvol te zijn in de Formule 1. Juist daarom willen ze laten zien dat ze kunnen slagen. We racen in het meest competitieve en gecompliceerde kampioenschap ter wereld en als winnen makkelijk zou zijn, was er niks meer aan geweest."