[US Open] Djokovic in finale te sterk voor Nadal

Frank (franklop)

Novak Djokovic heeft zijn vierde grandslamtitel binnengehaald. De Serviër was in een hoogstaande finale van de US Open in drie lange sets te sterk voor Rafael Nadal. Het werd 6-2, 6-4, 6-7 en 6-1 voor de nummer één van de wereld, die eerder dit jaar al de Australian Open en Wimbledon won.

De eerste en tweede set van de finale hadden een soortgelijk verloop. Nadal wist in beide sets op een 2-0 voorsprong te komen maar verloor vervolgens twee keer op rij zijn eigen service. Dit ging echter niet zonder slag of stoot, zo duurde de derde game van de tweede set liefst zeventien minuten.

Bij vlagen werd er formidabel tennis gespeeld door beide heren, maar toch was het steeds de Serviër die de punten na zich toe kon trekken. Hij zat vaak beter in de rally en las de service van de Spanjaard erg goed.

Ook in begin van de derde set bleef het niveau ongelooflijk hoog, maar toch was het telkens Djokovic die de overhand had in de rallies. Die verloor hij echter gaandeweg de set. De nummer één van de wereld brak Nadal nog wel tweemaal, maar werd beide keren direct teruggebroken.

Op 5-5 kreeg Djokovic het opeens weer op zijn heupen. Hij maakte een paar voortreffelijke punten en benutte direct zijn eerste breakpoint in die game, waardoor hij kon serveren voor de partij. Nadal gaf zich echter niet zonder slag of stoot gewonnen en wist nogmaals terug te komen in de partij en pakte ook de tiebreak met 7-5.

Daarna was het woord echter weer aan Djokovic, die Nadal niet nog verder terug wilde laten komen en maakte de partij alsnog af in de vierde set. Met de winst zette Djokovic zijn fenomenale seizoen 2011 voort. Hij boekte tot dusver 58 zeges en verloor slechts twee keer, waarvan één keer door opgave.