Colin Firth speelt gevangene in concentratiekamp

Redactie

Colin Firth gaat een Britse krijgsgevangene spelen in een Japans concentratiekamp. De Engelse acteur speelt de hoofdrol in The Railway Man, over een voormalige Britse soldaat die wordt ingezet bij de bouw van de beruchte Birmaspoorweg. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek van Eric Lomax, die zelf als Brits krijgsgevangene aan de zogenoemde dodenspoorweg moest werken. De aanleg van de spoorlijn tussen Birma en Thailand kostte zo'n 75 levens per dag. Tegen het einde van de oorlog waren ruim vijftienduizend krijgsgevangenen gestorven door uitputting en ondervoeding, waaronder zevenduizend Britten en drieduizend Nederlanders.

The Railway Man staat onder regie van de nog tamelijk onbekende Jonathan Teplitzky, die in februari met de opnames begint in Groot-Brittannië, Australië en Thailand. Firth is eerst nog te zien in de spionagethriller Tinker, Tailor, Soldier, Spy die op 15 december in Nederland in première gaat.


Colin Firth speelt gevangene in jappenkamp (Foto: Novum)