Tirza en Rundskop op lijst 'Europese Oscars'

Redactie

De Nederlandse speelfilm Tirza en de Nederlands-Belgische coproductie Rundskop zijn opgenomen in de voorselectie van de categorie beste film van de European Film Awards 2011. Dat maakte de organisatie maandag bekend.

De organisatie maakte een selectie van 45 films uit 32 landen. De European Film Academy heeft 2500 leden. De twintig landen met de meeste leden mogen direct één film uit eigen land voordragen. De lijst is aangevuld door een commissie van Europese filmmakers.

In Tirza gaat een vader op zoek naar zijn plotseling verdwenen dochter, een zoektocht die hem uiteindelijk tot in Namibië leidt. Rundskop gaat over een veehouder die niet wil worden meegezogen in de wereld van illegale groeihormonen.

De uiteindelijke nominaties voor de categorie beste film worden bekendgemaakt op 5 november tijdens het European Film Festival van Sevilla in Spanje. In voorgaande jaren waren dit meestal zes of zeven titels. De uitreiking van de European Film Awards 2011 vindt op 3 december plaats in Berlijn.


Tirza en Rundskop op lijst 'Europese Oscars' (Foto: Novum)