Rechter buigt zich over aanpassing aanklacht Joran

Redactie

De advocaat van de familie Flores wil dat de Peruaanse justitie de aanklacht tegen Joran van der Sloot herformuleert omdat er fouten in zouden staan. Advocaat Edward Alvarez wil dat justitie levenslang eist. Als de rechter besluit dat de oorspronkelijk aanklacht blijft staan, worden plaats en datum van het proces tegen Van der Sloot bekendgemaakt, meldt de rechtbank.

De eerste openbare hoorzitting in de zaak tegen Van der Sloot begon maandagochtend lokale tijd in de Peruaanse hoofdstad Lima. De 24-jarige Van der Sloot was niet aanwezig, meldt een woordvoerder van de rechtbank. Hij wordt verdacht van de moord op de 21-jarige Stephany Flores, die op 30 mei vorig jaar overleed in een hotelkamer in Lima.

De rechtbank in Lima heeft nu vijftien dagen de tijd om een besluit te nemen. Als de rechtbank besluit dat de aanklacht geherformuleerd moet worden, gaat deze terug naar justitie. De strafzaak zou dan nog meer vertraging oplopen.

Justitie wil dat hij voor dertig jaar de cel in gaat voor doodslag, maar de verdediging van de familie Flores wil levenslang voor roofmoord. De vader van Flores vroeg maandag tijdens de zitting dat de aanklacht opnieuw wordt geformuleerd. Ook herhaalde hij zijn wens dat justitie de maximumstraf eist.


Rechter buigt zich over aanpassing aanklacht Joran (Foto: Novum)