Top Gun in 3D in bioscoop

static

Top Gun komt in 3D terug in de bioscoop. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmentblad The Hollywood Reporter. Door de filmklassieker uit 1986 van Tony Scott, met Tom Cruise als F-14 Tomcatpiloot, gaven hordes scholieren over de hele wereld zich op voor een opleiding bij de luchtmacht.

Op de International Broadcasting Convention in Amsterdam werd maandag een voorproefje van vier minuten getoond van de 3D-versie. Hierin was de beroemde scène te zien van een luchtgevecht waarbij het nummer Danger Zone van Kenny Loggins uit de bioscoopspeakers blaast.

"Wij denken dat 3D-versies van filmklassiekers heel succesvol kunnen zijn", zegt Rob Hummel, directeur van Legend 3D, dat de films geschikt maakt voor 3D-projectie. "Tot nu toe werden filmstudio's weerhouden door de hoge kosten."

Volgens Hummel leent een film als Top Gun zich uitstekend voor 3D. "De film bevat uiteraard prachtige luchtgevechten. Bij dat soort scènes kun je je lol op met 3D. Zolang een voorwerp niet aan de rand van het filmdoek grenst, kun je het naar voren halen in 3D."

De bedoeling is Top Gun 3D begin volgend jaar uit te brengen in bioscopen over de hele wereld. Het is nog niet bekend of de film ook in Nederland in de bioscoop komt. Eerst moet Scott nog om toestemming worden gevraagd, maar dat wordt beschouwd als een formaliteit.