Bigpoint koopt wederom gamestudio op

Redactie

De Duitse game-uitgever Bigpoint heeft voor de vierde keer in anderhalf jaar een nieuwe lichting medewerkers binnengehaald. Met de overname van 49 Games uit Hamburg werken de ontwikkelaars van dat bedrijf niet langer aan spellen voor spelcomputers maar aan webgames. Alle werknemers behouden hun baan, laat Bigpoint maandag weten.

Vorig jaar nam de uitgever twee gamestudio's uit Berlijn over, namelijk Radon Labs en Elofd. Begin dit jaar nam de Duitse uitgever medewerkers van Planet Moon Studios over toen dat bedrijf in financiële problemen zat.

Bigpoint is een van de grotere gamebedrijven. In tegenstelling tot bekende namen als Electronic Arts en Activision geeft het bedrijf gratis webgames uit. Het bedrijf verdient geld door bijvoorbeeld virtueel geld en virtuele kledingstukken tegen betaling aan te bieden. Het gameportaal van Bigpoint heeft meer dan tweehonderd miljoen geregistreerde gebruikers.

49 Games is verantwoordelijk voor onder meer de sportspellen Winter Stars, Summer Challenge 2010 en RTL Wintersports 2010. Het is niet bekend of de expertise van de gamestudio op het gebied van sportgames ook gebruikt wordt om webgames te maken.


Bigpoint koopt wederom gamestudio op