Verkoop Heavy Rain lijdt onder tweedehands markt.

Victor (albedo)

Ontwikkelaars zijn niet blij met de tweedehands verkoop van games. Quantic Dream oprichter Guillaume de Fondaumiere stelt zelfs dat zijn bedrijf hierdoor vijf tot tien miljoen euro is misgelopen.

Volgens Fondaumiere zijn er twee miljoen exemplaren van Heavy Rain verkocht. Via het Trophy-systeem is echter te zien dat er ruim drie miljoen mensen de game hebben gespeeld. "Dat betekent voor mij dus dat een miljoen mensen de game spelen zonder dat ik er een cent van terugzie. Naar schatting loopt Quantic Dream hierdoor vijf tot tien miljoen aan inkomsten mis", aldus Fondaumiere.

Fondaumiere noemt de tweedehands verkopen een gevolg van de recessie. Hij heeft begrip voor de keuze van de consument om niet de volle pond te willen betalen, maar is van mening dat deze trend de game-industrie kan schaden. De oplossing ligt volgens hem bij de prijzen van games. Games zijn te duur en de gehele industrie moet hier gezamenlijk naar kijken om zo de verwachtingen van alle partijen op elkaar af te stemmen en op deze manier de gamebusiness weer rendabel te maken.