Inhoud collectebussen KWF gestolen bij inbraak

Redactie

Bij een inbraak bij KWF Kankerbestrijding in Den Haag is zondag de inhoud van honderden collectebussen meegenomen. Ook is een aantal collectebussen met inhoud meegenomen. De bussen waren afgelopen week gebruikt bij de inzamelingsweek, maar waren nog niet geleegd, meldt de politie maandag.

Over de exacte buit kunnen de politie en een woordvoerder van KWF Kankerbestrijding niets zeggen, maar de schade loopt in de duizenden euro's. Gemiddeld wordt volgens de organisatie per collectebus 97 euro opgehaald, 'maar dat verschilt heel erg per collectant'.

KWF Kankerbestrijding noemt de diefstal 'verschrikkelijk'. De hele opbrengst van de inzameling door de Haagse tak van KWF Kankerbestrijding is weg.

De inbrekers sloegen zondag aan het einde van de middag of het begin van de avond toe in het kantoor aan de Frankenstraat. De meeste bussen werden opgebroken.

De politie vreest dat de dieven de gestolen collectebussen ook gaan gebruiken om de huizen langs te gaan. De collecteweek van KWF Kankerbestrijding is afgelopen. Mensen die een 'collectant' aan de deur krijgen wordt dan ook gevraagd de politie te bellen. De politie is ook nog op zoek naar getuigen van de inbraak.