Whitmarsh: "Schumacher ging bijna te ver"

Peterselieman

McLaren-teambaas Martin Whitmarsh is niet blij met het optreden van Mercedes-coureur Michael Schumacher op Monza ten opzichte van zijn eigen coureur Lewis Hamilton. Het duel tussen de twee kemphanen ging rondenlang door, waarbij de snellere Hamilton de zevenvoudig wereldkampioen maar niet voorbij kwam.

Hamilton probeerde vele malen Schumacher in te halen die iedere keer de deur weer dichtgooide. De Brit passeerde de Duitser zelfs enkele keren, maar telkens wist Schumi terug te komen. Daarbij ging de zevenvoudig wereldkampioen tot het uiterste, wat ook bleek uit de herhaalde oproepen van Mercedes GP-teambaas Ross Brawn om vooral ruimte te laten bij het aanremmen van de bochten. Uiteindelijk kwam Hamilton er voorbij om zo vierde te worden in de race.

"Hij verdedigde zijn positie wel heel erg fel. Ik weet dat ik niet de meest onpartijdige persoon ben in deze discussie, maar ik denk dat het tekenend is dat Michael tot twee keer toe gewaarschuwd is door de wedstrijdleiding. Zij vonden het blijkbaar dus ook niet allemaal kunnen. De manoeuvre waarmee hij Lewis op het gras duwde was echt scary as hell," zei Whitmarsh die vanaf de pitmuur enkele angstige momenten kende.

Hamilton liet zich na de race diplomatiek uit over het racen van Schumacher. "Dit hoort bij het racen. Het is vast allemaal binnen de regels geweest," zei de Brit die in de race zelf via de boordradio wel netjes zijn frustraties uitte. Whitmarsh snapt dit wel. "Hij heeft zich er een paar keer op zeer kalme wijze beklaagd. Ik vond dat niet meer dan logisch en redelijk, want het is ook zijn werk om dat te doen voor het geval de stewards niet zien wat zich op de baan afspeelt."