Ook Kovalainen verlengt bij Team Lotus

Peterselieman

Na Jarno Trulli heeft ook Heikki Kovalainen zijn contract bij Team Lotus verlengd. Het nieuws kwam niet zoals gewoonlijk via een officieel persbericht naar buiten, maar via een tweet van teameigenaar Tony Fernandes tijdens de Grand Prix van Italië.

Fernandes leefde via Twitter tijdens de race in Italië erg mee met zijn coureurs en hij meldde de contractverlenging van Kovalainen met nog minder dan zeven ronden te gaan. "Heikki zet goede rondetijden neer. Ps, hij heeft onlangs zijn contract verlengd. We kijken naar de langere termijn. Hij rijdt echt geweldig", zo stond er op het medium te lezen.

Team Lotus wil vooralsnog geen verdere verklaring geven, maar zowel Auto Motor und Sport als Turun Sanomat weten te melden dat Kovalainen in ieder geval tot eind 2013 vast zou liggen bij de renstal van Fernandes. Ook zijn er geruchten dat de 29-jarige Fin zelfs tot 2014 vastligt en dat hij hierbij allerlei clausules heeft bedwongen dat hij eerder weg mag mocht Team Lotus niet naar voren komen op de grid.