Reuzensprong voor Krajicek op ranglijst

André

Michaëlla Krajicek heeft op de wereldranglijst de weg omhoog gevonden. De geboren Delftse bereikte via de kwalificaties het hoofdtoernooi van de US Open en won daarin een partij. Dat leverde haar liefst 45 plaatsen winst op. Ze staat nu 138e. Arantxa Rus bereikte ook de tweede ronde in New York en steeg daardoor van 82 naar 78. Daarmee evenaarde ze haar hoogste positie ooit.

Samantha Stosur hield aan haar zege op Flushing Meadows een flinke stijging op de wereldranglijst over. De Australische ging drie plaatsen omhoog, van tien naar zeven. De koppositie op de ranglijst bleef in handen van Caroline Wozniacki. Maria Sharapova ging van vier naar twee, Victoria Azarenka van vijf naar drie. Vera Zvonareva zakte van de tweede naar de vierde plaats.

Kim Clijsters, de afgelopen twee jaar winnares in New York, zakte weg en staat nog maar net in de top tien. De Vlaamse ging van de derde naar de negende plaats. Verliezend finaliste Serena Williams nadert de top tien juist weer. De Amerikaanse ging van de 27e naar de veertiende positie.