"Battlefield 3 is veel realistischer"

Kevin (KoosyNL)

Battlefield 3 zal een stuk realistischer zijn in vergelijking met Bad Company en Bad Company 2. Dat heeft lead designer David Goldfarb van DICE laten weten. Volgens hem waren de Bad Company-games "adventure flicks" en proberen ze met Battlefield 3 een veel realistischer beeld van moderne oorlogsvoering neer te zetten.

In Battlefield 3 proberen de makers je het gevoel te geven in een echte oorlogssituatie te zitten. Zo wordt de spanning van het slagveld opgebouwd en ontstaat er grote chaos door plotseling uitbrekende vuurgevechten. Volgens Goldfarb is het het belangrijkste om de game zo geloofwaardig mogelijk te houden want zodra de gamer het niet meer gelooft, ben je net als elke andere shooter op de markt.

Goldfarb vertelt dat ze enorm veel plezier hadden met het werken aan de Bad Company-games maar dat de weg die ze met Battlefield 3 zijn ingeslagen een hele andere aanpak vereist. Ze zijn nu bezig om een geloofwaardig oorlogsverhaal te maken waarbij emoties waar ze nog nooit mee hebben gewerkt een hele grote rol spelen. Goldfarb is trots op het resultaat wat ze met Battlefield 3 gaan afleveren. Volgens hem weten ze precies de juiste snaar te raken.

"It's style. It's a feeling. It's why The Dark Knight is awesome and the '60s Batman is not; the difference between Saving Private Ryan and Hogan's Heroes. It's one of those things which, if you do it right, affects everything."

Eind oktober zal Battlefield 3 in de winkels liggen voor de PlayStation 3, Windows en de Xbox 360.