Fox Searchlight brengt film Steve McQueen uit

dekatophetspek

Sinds de overweldigende enthousiaste reacties in Venetië en een positief welkom op het Telluride festival, lag de vraag op ieders lippen. Wie heeft het lef om de distributie te regelen voor de film Shame van Steve McQueen (Hunger)?

In de film zien we Michael Fassbender als Brandon, een succesvolle dertiger uit New York die worstelt met een seks verslaving. Ondanks zijn uiterlijk en de mogelijkheid om elke dag een andere vrouw op te pikken, moet hij elke dag masturberen en voelt zich emotioneel afgesloten van andere mensen. Als zijn jongere zus (Carey Mulligan) bij hem in komt wonen, wordt het probleem alleen maar groter.

De aanwezigheid van expliciete beelden maakte het nogal lastig om deze film te verkopen. Fassbender loopt regelmatig met zijn jongeheer te slingeren en dat doet hij volop in beeld. Ook Mulligan gaat in een scene uit de kleren en de seks scenes worden als zeer grafisch omschreven. Heteroseks, sletterig, ruig, homoseks, triootjes en andere grafische voorstellingen. Daarbij heeft McQueen het laatste woord en heeft al aangegeven geen beeldje uit de film weg te willen knippen.

Via Deadline vernemen we dat Fox Searchlight de rechten voor Shame voor de neus van de Weinstein Company weggekaapt heeft. De film zal aan het einde van het jaar verschijnen.


Steve McQueen over Shame op het filmfestival van Venetië.