Artiesten herdenken 9/11

dekatophetspek

Lady Gaga, Liam Gallagher en Blondie's Debbie Harry zijn een paar van de artiesten die een reactie hebben gegeven op de tiende verjaardag van de terroristische aanslagen in New York.

In een interview met MTV, opgenomen voor de documentaire Inside The Outside, haalt Gaga herinneringen op aan het moment waarop zij, vanaf het dak van haar school in New York, de Twin Towers in zag storten. "Mijn verwantschap en mijn liefde en relatie met New York City... is als een echtgenoot waarmee ik nooit getrouwd ben."

Deborah Harry, zangeres van de groep Blondie, verkaste in de late jaren zestig van Florida naar New York. Harry heeft er nimmer over gedacht om de stad te verlaten na de aanslagen. Via Rolling Stone zegt de zangeres: "Ik heb veel tijd doorgebracht buiten New York, maar er geen andere plek op de wereld die zo is als New York. Ik woon er nu al vele jaren. Het is een prachtige stad."

Beady Eye voorman Liam Gallagher hield zijn reactie kort en plaatste de tweet NYC, Live Forever....LG. Andere artiesten die hun reactie gaven op het gebeuren waren onder meer Ne-Yo, die aangaf dat het 'gestoord' is dat het alweer tien jaar geleden is, dat de aanslagen plaats vonden. Ook Justin Bieber kan zich de elfde september van 2001 nog goed herinneren wat hij die dag op de televisie zag. "Ik zag dat tweede vliegtuig de toren in gaan, en het was traumatisch," aldus Bieber.

Busta Rhymes, afkomstig uit New York, had het volgende te melden: "Weet je. We zijn nog steeds in staat om onze veerkracht en uithoudingsvermogen te tonen als een stad. We komen bij elkaar en herdenken degenen die we hebben verloren. Het is zo mooi om te weten dat we niet vieren dat ze zijn omgekomen maar we vieren hun levens."

Eerder vandaag werd er stilgestaan bij het feit dat het alweer tien jaar geleden is, dat de aanslagen op het World Trade Center plaatsvonden. Bij de ceremonie, op de plaats waar de twee torens stonden, las president Barrack Obama uit de bijbel en lazen nabestaanden de namen van de overledenen voor. Later vandaag zal Obama het Concert Of Hope bezoeken in Washington D.C. waar onder meer Patti LaBelle en Alan Jackson zullen optreden.