Liuzzi bestraft voor startcrash

Peterselieman

Vitantonio Liuzzi is door de stewards van de Grand Prix van Italië bestraft met vijf plaatsen gridstraf voor de volgende race. De Italiaan kwam na de start op het gras terecht en torpedeerde op hoge snelheid bij de chicane de auto's van Nico Rosberg en Vitaly Petrov die net als Liuzzi meteen uit konden stappen.

"Het was jammer en ik wil mijn excuses aanbieden aan Rosberg en Petrov, maar het was niet mijn fout, omdat ik het gras werd opgedwongen door Kovalainen. Eenmaal in het gras verloor ik de controle over de auto en dat is waarom alles gebeurde. Ik zat rechts naast Kovalainen toen hij mij het gras opduwde en toen ik daar op was, was er het rempunt. Ik probeerde nog te remmen, maar ik had geen grip en verloor de controle over de auto," zei Liuzzi tegen Autosport.

De Italiaan zei met de HRT een goede start te hebben gehad en al enkele auto's ingehaald te hebben voordat hij op het gras werd gedwongen. Hij wil de video van het incident nog wel graag terug zien, omdat hem verteld is dat ook Kovalainen uit moest wijken voor een andere rijder.