[Vuelta] Mollema blij met puntentrui

Frank (franklop)

Bauke Mollema veroverde op de laatste dag alsnog de puntentrui in de Vuelta à España. De renner van de Rabobankploeg wist op de slotdag Joaquim Rodriguez uit de groene trui te rijden door negende te worden in de massasprint. Mollema, die vierde werd in het klassement, was er tevreden mee.

"Ik ben hier heel blij mee", reageerde Mollema na afloop tegen de NOS. "Vooraf was dit geen doel, maar in de laatste week ben ik steeds kort geëindigd. Superleuk wanneer je hem op de slotdag alsnog kan pakken. Op dit moment ben ik blijer met die trui, maar over de hele ronde gezien met het eindklassement. Ik ben over de hele ronde eigenlijk wel tevreden. Deze trui is de kers op de taart."

Hij is blij verrast met het resultaat. "Ik win hier toch een trui in een grote ronde. Het laat zien dat ik een hele regelmatige ronde gereden heb. Ik wist dat ik goed kon aankomen en dat ik me in massasprints goed weet te plaatsen. Het was in mijn voordeel dat er weinig massasprints zijn geweest. Deze trui komt erg onverwacht."