Rutten kwaad op PSV-spelers

Peterselieman

PSV leek vandaag in de wedstrijd tegen VVV-Venlo een gemakkelijke middag tegemoet te gaan met een 0-2 ruststand. Toen de kruitdampen waren opgetrokken prijkte er in Venlo een 3-3 eindstand op de borden, dit tot ergenis van PSV-trainer Fred Rutten die zijn team verweet dat ze veel kansen hebben laten liggen.

"In een emotionele reactie ben ik heel erg boos," zei Rutten na afloop van de wedstrijd. De oefenmeester was kwaad over de periode na de hervatting. "Dat was eigenlijk ongekend, die zeven of acht minuten kunnen echt niet. We roepen het daarmee over onszelf af en dat mag niet. Ik ben heel boos over de start van PSV na rust. Als je zo begint, dan is het heel moeilijk om dat weer te keren. Moet ook gezegd dat VVV uitstekende goals maakte, dat waren beauties."

In de eerste helft hadden de Eindhovenaren juist de wedstrijd gedomineerd. "Bijna iedere aanval was een kans of een mogelijkheid. We gingen terecht met 0-2 de rust in, alleen verzuimden we om 0-3 of 0-4 te maken. We pakken het vervolgens wel weer op en krijgen kansen in de eindfase die erin moeten, dan ga je met de punten naar huis. Nu niet en daarom is deze wedstrijd zo wrang voor ons."

VVV-Venlo-coach Glen de Boeck kneep in zijn handen met het punt. "Er liep een ploeg met twee ideeën. We mochten blij zijn dat we maar met 0-2 de rust in gingen. In de rust heb ik het scenario tegen Ajax erbij gehaald en dat hebben ze opgepakt. Ik ben blij met het punt. Het had ook heel anders kunnen zijn, maar op basis van de tweede helft verdienen we het."