[WK Rugby] Overzicht derde speeldag

Beavis

Vandaag stonden weer drie wedstrijden op het programma en voor een aantal grote landen begon hun race om de titel. Onder anderen moesten titelverdediger Zuid-Afrika en grootmacht Australië laten zien wat ze waard zijn in deze editie van het WK. Hieronder korte impressies van de wedstrijden, links naar de samenvattingen en de huidige stand.

(Poule C) Australië - Italië 32-6
De wedstrijd tussen Australië en Italië begon in de stromende regen en het sombere weer leek tekenend voor de eerste helft. Beide teams speelden mat. Italië kon niet door de verdediging van Australië breken en Australië leek teveel respect te hebben voor Italië. Na 40 minuten gingen de spelers de kleedkamers in met een stand van 6-6. Na rust kwam een heel ander Australië op het veld. Australië besloot korte metten te maken met de Zuid-Europeanen en in de 50e minuut was het Ben Alexander die de eerste try voor Australië scoorde. In de twintig daaropvolgende minuten liep Australië uit tot 32-6. Vlak voor tijd probeerde Italië nog wat terug te doen maar Sergio Parisse had de bal niet goed genoeg onder controle waardoor Scott Higginbotham een try kon voorkomen.
Samenvatting Australië - Italië

Australië:
Tries: Alexander, Ioane, Ashley-Cooper, O'Conner
Conversions: O'Conner(3)
Penalties: Cooper(2)
Drop goals: -

Italië:
Tries: -
Conversions: -
Penalties: Bergamasco(2)
Drop goals: -

(Poule C) Ierland - Verenigde Staten 22-10
Het duurde zeventien minuten voordat de eerste score een feit was. Na twee gemiste penalties was Jonathan Sexton dan eindelijk succesvol. Door het slechte weer was het voor Ierland niet mogelijk om het spel breed te houden. Dit in combinatie met de spijkerharde verdediging van de Verenigde Staten zorgde ervoor dat de 3-0 heel lang op het scorebord bleef staan. Vlak voor rust was het dan eindelijk raak voor Ierland. Na een mooie linebreak tekende Tommy Bowe voor de eerste try van de wedstrijd. Sexton zorgde met een conversion voor de 10-0 ruststand. Na een kwartier in de tweede helft poetste Paterson de nul van het scorebord met een succesvolle penalty maar Ierland reageerde meteen met een try van Rory Best, een try van Bowe en een conversion door O'Gara: 22-3. Ierland ging toen op zoek naar een bonuspunt maar het lukte niet. In de laatste minuut profiteerde Paul Emerick van de ruimte en scoorde een try voor de Verenigde Staten. De laatste punten kwam van de schoen van Nese Malifa.
Samenvatting Ierland - Verenigde Staten

Ierland:
Tries: Bowe(2), Best
Conversions: Sexton, O'Gara
Penalties: Sexton
Drop goals: -

Verenigde Staten:
Tries: Emerick
Conversions: Malifa
Penalties: Paterson
Drop goals: -


(Poule D) Zuid-Afrika - Wales 17-16

De tweede kraker van het toernooi: de nummer drie en nummer zes van de wereldranglijst nemen het tegen elkaar op. Zuid-Afrika begon aanvallend en meteen stond de verdediging van Wales onder grote druk. Na slechts 3 minuten vond Frans Steyn een gaatje in de verdediging en scoorde een try. Morné Steyn maakte geen fout met de conversion. Meteen daarna draaide Wales de duimschroeven aan en James Hook benutte een penalty om de achterstand te verkleinen naar 7-3. Na een gelijk opgaande strijd, en wat penalties over en weer, was de ruststand van 10-6 een feit. De Springbokke leek ongeïnteresseerd aan de tweede helft te beginnen en Wales had dat goed in de gaten. Wales voerde de druk op en kreeg al snel een penalty die door Hook verzilverd werd. Kort daarna was Faletau succesvol met de eerste try voor Wales en de conversion was ook goed: 10-16. Zuid-Afrika leek zich weer te herpakken en Hougaard brak door de verdediging voor een try. Morné Steyn maakte goed gebruik van de conversion. Met nog een aantal kansen over en weer bleef het een spannende wedstrijd maar Wales kon niet voor de eerste verrassing van het toernooi zorgen.
Samenvatting Zuid-Afrika - Wales

Zuid Afrika:
Tries: F. Steyn, Hougaard
Conversions: M. Steyn(2)
Penalties: M. Steyn
Drop goals: -

Wales:
Tries: Faletau
Conversions: Hook
Penalties: Hook(3)
Drop goals: -

Stand Poule C:

# Land Gespeeld W G V Voor Tegen Tries voor Tries tegen Bonus Punten
1. Australië 1 1 0 0 32 6 4 0 1 5
2. Ierland 1 1 0 0 22 10 3 1 0 4
3. Verenigde Staten 1 0 0 1 10 22 1 3 0 0
4. Italië 1 0 0 1 6 32 0 4 0 0
5. Rusland 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

Stand Poule D:
# Land Gespeeld W G V Voor Tegen Tries voor Tries tegen Bonus Punten
1. Fiji 1 1 0 0 49 25 6 2 1 5
2. Zuid-Afrika 1 1 0 0 17 16 2 1 0 4
3. Wales 1 0 0 1 16 17 1 2 1 1
4. Namibië 1 0 0 1 25 49 2 6 0 0
5. Samoa 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0