Ibrahimovic: "Guidetti kan veel leren van Koeman"

Peterselieman

Feyenoord versterkte zich op de slotdag van de transfermarkt met de John Guidetti. Volgens landgenoot Zlatan Ibrahimovic kan Guidetti veel leren van zijn trainer Ronald Koeman.

Ibrahimovic speelde tussen 2001 en 2004 onder Koeman bij Ajax. De spits van AC Milan denkt dat Guidetti's tijdelijke verblijf bij Feyenoord een goede keuze is. Bij zijn werkgever Manchester City is de concurrentie hevig. "Het is geweldig leuk om op jonge leeftijd voor Manchester City te gaan spelen, maar een jonge voetballer kan alleen maar beter worden door veel te spelen", reageert Zlatan. "Zelf heb ik de weg der geleidelijkheid gekozen en dat is mij goed bevallen."

Ibrahimovic kwam via Ajax bij Juventus terecht. Later droeg hij de shirts van Internazionale en Barcelona en nu AC Milan. De afgelopen acht seizoenen sloot de Zweed telkens af met de landstitel. Guidetti krijgt nu ook de kans zich in de Eredivisie te ontwikkelen en die moet hij volgens Ibrahimovic dan ook pakken. "Het is verleidelijk voor een talent om te denken dat je met een stapje minder succesvol kunt zijn in de Eredivisie, maar niets is minder waar. Guidetti zal nu nog harder moeten werken."

Volgens zijn temperamentvolle landgenoot heeft Guidetti daarvoor de juiste trainer getroffen. Guidetti heeft in elk geval een trainer met verstand van zaken. "Hoewel ik bij Ajax ook mijn probleempjes heb gehad met Ronald Koeman, durf ik nu wel te zeggen dat je als jonge speler veel van hem kunt leren. Daar moet Guidetti van profiteren."