Overtoom niet onder de indruk van Ajax

Peterselieman

Heracles Almelo ging zaterdagavond op eigen veld met 2-3 onderuit tegen Ajax. Willie Overtoom speelde een prima pot, maar baalde wel van de nederlaag.

Overtoom rook bloed tegen Ajax, dat het in de eerste helft niet makkelijk had in Almelo. "Of Ajax kampioen wordt? Het is nu nog wat vroeg om daar wat over te zeggen, maar ik was niet onder de indruk van ze", aldus Overtoom na afloop tegen NUsport.

In de blessuretijd van de eerste helft kwam Ajax op gelijke hoogte. "Dat was een knakmoment voor ons. Bij mij niet. Ik wilde na rust op dezelfde voet doorgaan, maar we waren slechts een schim van de ploeg voor rust. In het begin was het even zoeken, maar daarna grepen we Ajax bij de keel en konden we lekker meevoetballen. Het ging gewoon erg goed, precies volgens onze strijdwijze vooraf."

In de tweede helft zorgden Siem de Jong en Miralem Sulejmani voor de Amsterdamse treffers. Vlak voor tijd schoot Glynor Plet de aansluitingstreffer nog tegen de touwen. Lorenzo Ebecilio werd daarna nog met rood van het veld gestuurd.