[US Open] Williams en Stosur naar eindstrijd

Peterselieman

Serena Williams en Samantha Stosur hebben zich geplaatst voor de finale van de US Open. Williams rekende eenvoudig af met nummer één van de wereld Caroline Wozniacki: 6-2 en 6-4. De Australische Stosur ontdeed zich op haar beurt van de Duitse qualifier Angelique Kerber met 6-3, 2-6 en 6-2.

Williams stond door blessures lang aan de kant, waardoor ze slechts als 28e is ingeschaald in New York. Tegen Wozniacki was de Amerikaanse echter op alle fronten beter. Ze pakte in de vierde game van het tweede bedrijf de opslag van de Deense af, waarna ze eenvoudig de zege in de wacht sleepte.

Stosur ondervond aanvankelijk de nodige tegenstand van Kerber, maar die kon haar niveau in de beslissende set niet vasthouden. De als negende geplaatste Australische liep snel uit naar 5-0, waarna Kerber zich gewonnen moest geven.

De finale op Flushing Meadows wordt de zevende ontmoeting tussen Williams en Stosur. In de voorgaande zes duels stapte Williams, die al dertien grandslamtitels op haar naam heeft staan, vier keer als winnaar van de baan.


Williams en Stosur naar eindstrijd in New York (Foto: Novum)