[US Open] Nadal opnieuw in mannenfinale

Sjors (Sj0rSz)

Rafael Nadal staat voor het tweede jaar op rij in de finale van de US Open. In de halve eindstrijd was de Spanjaard te sterk voor de Brit Andy Murray. De setstanden waren 6-4, 6-2, 3-6 en 6-2.

In de eerste set slaagde Nadal er in om Murray in de zevende game de benodigde break te forceren. Vervolgens sleepte de Spanjaard deze set zonder grote problemen in de ewacht. In de tweede set kreeg de Brit opnieuw een aantal kansen, maar wist deze niet te verzilveren. In de vijfde game sloeg Nadal weer toe en schreef deze ook op zijn naam.

Met een fraai staaltje alles-of-niets tennis sleepte Murray er uiteindelijk nog wel een vierde set uit, maar hij kon niet tippen aan het baselinetennis van zijn Spaanse tegenstander. De vierde set was uiteindelijk een formaliteit, aangezien Nadal deze eenvoudig wist te pakken.

Nadal neemt het in de finale van de US Open op tegen Novak Djokovic, die te sterk was voor Roger Federer. Het is de zesde onderlinge wedstrijd tussen beide tennissers in 2011. Alle voorgaande duels werden door de Serviër gewonnen.