Dyer wil in Formule 1 terugkeren

Peterselieman

Chris Dyer overweegt zijn rentree in de Formule 1 te amken. De voormalig hoofdengineer van Ferrari werd door het Italiaanse team eerder dit jaar op een zijspoor gezet vanwege de tegenvallende resultaten. Hij werd overgeheveld naar de GT-afdeling, maar kon hier zijn draai niet vinden, waarna hij opstapte.

Dyer moet nog even op zijn terugkeer wachten, maar wordt nu al weer gelinkt aan Mercedes Grand Prix. "Er werd mij een positie aangeboden die voor mij niet interessant was, dus hiervoor heb ik bedankt," zei Dyer in La Gazetto dello Sport over het GT-aanbod van Ferrari. "Ik woon nog steeds in Spezzano, nabij Maranello. Momenteel mag ik nog niet voor andere teams werken en Italië is mijn thuis geworden. Ik woon hier nu tien jaar."

Dyer ook in op het aanbod van onder meer Mercedes GP. "Ik heb vele biedingen gehad, maar op dit moment wil ik niet over de toekomst praten." De Australiër vertelde ook over de race in Abu Dhabi die Fernando Alonso de titel kostte en hem de kop bij Ferrari. "Ik heb denk ik in andere races slechtere besluiten genomen. Ik heb het moeilijk gehad, maar zo gaan de zaken in de Formule 1."