FC Twente neemt tijd voor opvolging Van Halst

Sjors (Sj0rSz)

Jan van Halst verraste vriend en vijand toen hij opstapte als manager algemene zaken bij FC Twente. De Tukkers raken echter niet meteen in paniek.

Het wegvallen van Van Halst is geen reden tot crisis bij FC Twente, beweert voorzitter Joop Munsterman aan Voetbal International. "De organisatie staat wel, alles loopt. We nemen alle tijd om te kijken hoe we de functie van Jan het beste kunnen invullen."

Van Halst gaf aan dat er een frisse wind moest waaien en ook had hij persoonlijke beweegredenen. "We leven tegenwoordig heel vluchtig, ook ik ben voortdurend aan het jakkeren. Ik vraag me ernstig af of ik nog wel voldoende tijd en liefde aan mijn gezin besteed."

Een baan bij Ajax zou volgens geruchten in het verschiet liggen, maar dat deed Van Halst af als onzin. "Ten aanzien van een nieuwe baan speelt er op dit moment niets en eerlijk gezegd ervaar ik dat wel even als lekker. Als zich nu baan aandient moet je toch weer gaan kiezen en dus wikken en wegen. En dan komt je gevoel weer onder druk te staan."