Meer blessures voor geplaagd AZ

Sjors (Sj0rSz)

Gertjan Verbeek zal moeten puzzelen in zijn opstelling voor de wedstrijd tegen Vitesse. Na Maarten Martens is nu ook de inzet van Brett Holman twijfelachtig.

Holman speelde met zijn land Australië een interland tegen het Saudi-Arabië van Frank Rijkaard. "Brett Holman is niet okselfris. Hij moest een reis maken van Australië naar Saoedi-Arabië. Daar hebben ze 29 uur over gedaan. Er ging iets mis. Daarna heeft hij een wedstrijd gespeeld in 47 graden. Ja, Frank Rijkaard zit er warmpjes bij. Brett kreeg een schop en is door de hitte ook nog eens vier kilo kwijtgeraakt", liet hij weten op de wekelijkse persconferentie.

Holman maakt wel deel uit van de selectie, maar zal de wedstrijd niet starten. Johann Berg Gudmundsson neemt de plek van de Australiër over. Ook Jozy Altidore is volgens Verbeek niet helemaal fit. Charlison Benschop, Joey Didulica en Maarten Martens doen sowieso niet mee tegen Vitesse.

Vooral de Belg Martens lijkt langer uit de roulatie te zijn. "De twee weken rust hebben hem niet doen herstellen. Maarten gaat nu naar dokter Van Dijk, die hem al eens eerder opereerde. Als onderzoek niks uitwijst, is de kans groot dat ze een kijkoperatie bij hem doen." De 18-jarige Adam Maher neemt zijn plek over. "Daar worden we niet zwakker op", vindt Verbeek.