Weggepest gezin Terwijde naar rechter

bennootje

Een uit de Utrechtse wijk Terwijde weggepest gezin stapt naar de rechter. Het Marokkaanse gezin werd naar eigen zeggen maandenlang geterroriseerd en vindt dat er nalatig is gehandeld door de gemeente. Dat bleek vrijdagavond in het televisieprogramma Nieuwsuur.

Er werd onder meer een baksteen tegen een raam van de woning van het gezin gesmeten en hun auto werd met verf beklad. Met een zogeheten artikel 12-procedure wil het gezin afdwingen dat de politie en justitie alsnog overgaan tot opsporing en vervolging van de daders.

Het gezin was hun woning aan de Heinrich Berthéstraat al eerder ontvlucht vanwege overlast en pesterijen. Op verzoek van burgemeester Aleid Wolfsen (PvdA) keerde het gezin weer terug naar de wijk. Wolfsen garandeerde veiligheid. De pesterijen hielden echter gewoon aan. Daarop besloot het gezin de wijk voorgoed te ontvluchten.

Eerder werd ook al een homostel uit de wijk weggepest. Wolfsen kwam in die zaak onder vuur te liggen omdat door een blunder documenten over het stel zijn vernietigd. De burgemeester kreeg hiervoor woensdagavond een motie van treurnis van de gemeenteraad.