Artiesten eren Buddy Holly's 75e geboortedag met tv-special

dekatophetspek

Afgelopen woensdag was het 75 jaar geleden dat de legendarische rock 'n' roll artiest Buddy Holly werd geboren. In Hollywood werd dit gevierd met een eerbetoon waarbij tal van artiesten aanwezig waren zoals Stevie Nicks, Paul Anka en Chris Isaak.

Samen met bandleden van Cobra Starship, Boz Scaggs, Lyle Lovett en Graham Nash traden zij daar op, om een eerbetoon te brengen aan de in 1959 verongelukte zanger. Daarnaast hadden Holly's weduwe Maria Elena en Priscilla Presley diverse anekdotes over het leven van de man die vele grote artiesten, zoals the Beatles en Elvis Presley, zou inspireren. Het gebeuren vond plaats in het Music Box theater in Hollywood en was georganiseerd door zanger Peter Asher, de nog levende helft van het duo Peter & Gordon.

Van het concert, waarbij nummers van een nieuw tribute-album Listen To Me werden gespeeld. zijn opnames gemaakt voor een Tvspecial. Die zal in december te zien zijn. Asher en Isaak traden op als gastheren. Daarnaast waren er videoboodschappen te zien van diehard Holly-fans zoals Brian Wilson, Keith Richards, Ringo Starr en Jackson Browne.

Bij het optreden zong Stevie Nicks 'Not Fade Away' en 'It's So Easy'. Lyle Lovett deed zijn versies van 'Well... All Right' en 'I'm Looking for Someone to Love', Graham Nash en Peter Asher speelden 'Raining in My Heart' en 'Take Your Time' en bij 'Rave On' werd het duo uitgebreid met Boz Scaggs. 

Andere hoogtepunten van de avond waren onder meer Michelle Branch en Chris Isaak's duet 'Heartbeat' en Paul Anka's uitvoering van 'It Doesn't Matter Anymore'. De avond werd afgesloten met een spetterende finale, waarbij 'That'll Be The Day' door Phil Everly en een aantal van de eerder genoemde artiesten werd gespeeld.


Trailer voor Buddy Holly tribute.