[WK Rugby] Nieuw Zeeland begint als verwacht

Beavis

Nieuw-Zeeland is het WK Rugby in eigen land uitstekend begonnen. Tonga werd met maar liefst 41-10 verslagen en daarmee maakte het land zijn favorietenrol voor dit toernooi meer dan waar.

Voor de wedstrijd werd Nieuw-Zeeland door Tonga uitgedaagd middels hun traditionele Sipi Tau dans. Nieuw Zeeland reageerde met de wereldberoemde haka waarna de wedstrijd, en ook het WK, echt kon beginnen. Vanaf het eerste fluitsignaal was de bedoeling van Nieuw-Zeeland duidelijk: aanvallen en winnen. Na vijf minuten kon Daniel Carter aanleggen voor een penalty en de eerste punten stonden op het scorebord. Nog eens vijf minuten later was Israel Dagg degene met de eerste try van dit WK. Vlak voor rust kon Tonga wat terugdoen met een succesvolle penalty maar eigenlijk was het al te laat. Ruststand: 29-3.

In de tweede helft kwam Tonga beter uit de kleedkamer en ze dwongen Nieuw-Zeeland tot veel onnodige fouten. Zelf speelden zij veel degelijker en creëerden ook wat kansen. Het gejuich van de 6000 rode supporters was dan ook enorm toen  Alisona Taumalolo een try wist te scoren voor Tonga. De tweede try van Tonga tegen Nieuw-Zeeland uit de geschiedenis van rugby.
 
Ma’a Nonu maakte een eind aan de feestvreugde van Tonga door vlak voor tijd nog over de lijn te glijden voor de zesde try van Nieuw-Zeeland. Dan Carter was inmiddels gewisseld dus Colin Slade tekende voor de conversie.

Nieuw-Zeeland - Tonga 41-10

Nieuw-Zeeland:
Tries: Dagg(2), Kahui(2), Kaino, Nonu
Conversions: Carter(3), Slade
Penalties: Carter
Drop Goals: -

Tonga:
Tries: Taumalolo
Conversions: Morath
Penalties: Morath
Drop Goals: -

Samenvatting Nieuw Zeeland - Tonga

Poule A

# Land Gespeeld W G V Voor Tegen Tries voor Tries tegen Bonus Punten
1. Nieuw-Zeeland 1 1 0 0 41 10 6 1 1 5
2. Tonga 1 0 0 1 10 41 1 6 0 0
3. Canada 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
4. Frankrijk 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
5. Japan 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0