Red Bull verlengt met motorleverancier Renault

Peterselieman

Red Bull Racing heeft het contract met motorleverancier Renault met vijf jaar verlengd. De bedrijven werken in de Formule 1 sinds 2007 samen en hebben sindsdien een succesvolle periode gekend. Het nieuwe contract, waarbij de samenwerking geïntensiveerd wordt, zal tot en met 2016 gaan lopen.

Het huidige contract tussen Red Bull en Renault liep tot eind 2012 en was bijna verlengd, totdat er een verandering in de motorenregels bekend werd. Nieuwe onderhandelingen volgden, waarbij afgesproken is dat Red Bull en Renault meer samen gaan werken op gebieden zoals het Kinetic Energy Recovery System. Ook krijgt het Oostenrijkse bedrijf de mogelijkheid om oplossingen aan te dragen in de ontwikkelingsfase van de V6-motor die in 2014 in de Formule 1 geïntroduceerd zal worden.

"We zijn blij dat we de veel uitgebreidere overeenkomst met Renault-Nissan kunnen aankondigen. We hebben met het bedrijf sinds 2007 een goede samenwerking. Renault Sport F1 werkt altijd op een recht door zee-manier, wat bijdraagt aan het succes in de samenwerking tussen Red Bull en Renault," zei Red Bull-teambaas Christian Horner.

"De input van Red Bull is een groot voordeel bij de ontwikkeling van de nieuwe V6-motoren. Zo kunnen we de krachtbron optimaal afstemmen op het chassis. Maar uiteraard profiteren ook onze andere klanten van deze samenwerking," zei Jean-Francois Caubet, directeur van Renault Sport F1.

Renault Sport F1 zal komend Formule 1-seizoen naast Red Bull ook de motoren gaan leveren aan Lotus Renault GP, Team Lotus en Williams.