Mimoun Oaïssa heeft niets met 'knuffelmarokkaan'

Redactie

De Nederlands-Marokkaanse acteur Mimoun Oaïssa wil niets weten van de term knuffelmarokkaan. "Als iemand dat tegen mij zegt, trek ik gelijk mijn pistool", zegt hij lachend tegen Novum Nieuws.

"Maar serieus, ik houd me daar niet mee bezig", legt de 36-jarige acteur uit. "Iedereen moet maar vinden wat ze vinden, ik heb dat toch niet in de hand. Ik heb als acteur al weinig invloed op mijn carrière, daar maak ik me liever druk om."

Wat dat betreft doet Oaïssa het prima. Hij heeft een bijrol in de internationale productie The Devil's Double, waarin hij de besnorde bodyguard speelt van de megalomane en gewelddadige Uday Hussein, de zoon van de voormalig Iraakse dictator Saddam Hussein.

De acteur vindt het 'geweldig' om een keer in zo'n grote productie te spelen. "Voor films met dit soort grote actiescènes is in Nederland gewoon geen budget. Het was trouwens nog best link, want een van mijn tegenspelers schoot bijna mijn oor eraf met een losse flodder. Maar dat hoort erbij, ik klaag niet."

Ook als The Devil's Double niet het internationale succes brengt waarop hij hoopt, weet Mimoun dat hij nooit op een houtje zal hoeven bijten. "Ik kan altijd nog een carrière in de Arabische porno-industrie tegemoet zien. Met zo'n snor, de aanbiedingen stromen binnen."

The Devil's Double, met Dominic Cooper in de hoofdrol, draait momenteel in de Nederlandse bioscopen.