Vacaturestop bij Air France-KLM

Redactie

De raad van bestuur van Air France-KLM heeft bekendgemaakt een vacaturestop in te stellen als onderdeel van de bezuinigingsplannen. Dat meldde bestuursvoorzitter Pierre-Henri Gourgeon vrijdag tijdens een persconferentie met Franse journalisten.

Volgens Gourgeon wordt nog gewerkt aan de rest van het kostenbesparingsprogramma. Vorige week werd bekend dat de luchtvaartmaatschappij naast de al aangekondigde bezuinigingen ter hoogte van 470 miljoen euro extra maatregelen gaat nemen vanwege de economisch moeilijke tijden. De hoogte van de extra bezuinigingen is nog niet bekend.

Gourgeon zei dat de luchtvaartmaatschappij waarschijnlijk het capaciteitsuitbreidingsprogramma voor de zomer van 2012 gaat terugschroeven vanwege de sombere vooruitzichten. "We zijn actief geweest vanuit de aanname van een stijging met vijf procent, maar dat wordt nu waarschijnlijk eerder een toename met drie procent", aldus Gourgeon.

Air France-KLM neemt daarnaast op 15 september een besluit over nieuwe orders ter vernieuwing van de vloot middelgrote vliegtuigen. De maatschappij is op zoek naar ongeveer honderd vliegtuigen, waarbij de order wordt verdeeld tussen Airbus en Boeing.

Volgens Gourgeon heeft Air France-KLM een concurrentienadeel ten opzichte van de Britse rivaal British Airways vanwege een waardedaling van het pond ten opzichte van de euro in de afgelopen jaren. Ook ten opzichte van Lufthansa is Air France-KLM in het nadeel doordat de Duitse luchtvaartmaatschappij minder last van belastingen en sociale lasten zou hebben.