Utrecht-speler Gerndt aangeklaagd

Peterselieman

FC Utrecht is voor de tweede keer deze week in verlegenheid gebracht door een privékwestie van een speler. Eerder deze week werd bekend dat Jacob Lensky een drankprobleem had en nu is duidelijk geworden dat spits Alexander Gerndt in Zweden aangeklaagd is voor huiselijk geweld.

Gerndt ligt momenteel in scheiding en zijn echtgenote beweert dat hij haar in vijf jaar tijd verschillende malen mishandeld heeft. Hierbij zou het gaan om slaan, bedreigingen en grove beledigingen. Ook zou de 25-jarige Gerndt haar de keel dicht hebben geknepen en van dichtbij haar geraakt hebben met een bal. De Zweed zelf ontkent alles, maar zal mogelijk toch voor rechter moeten verschijnen. Hij kan veroordeeld worden tot twee jaar gevangenisstraf, maar waarschijnlijker is dat hij er van af kan komen met een voorwaardelijke straf plus een taakstraf of een boete. Gerndt heeft twee kinderen bij zijn vrouw.

FC Utrecht wil vooralsnog niet ingaan op de zaak. "Als club willen we daarom op dit moment niet reageren. Eerst wil ik Gerndt recht in de ogen kijken en van hem horen wat er precies aan de hand is. Het is natuurlijk een privé-aangelegenheid, maar het betreft wel een werknemer van ons en daarom willen we alle ins en outs weten," zei algemeen directeur Wilco van Schaik.