Noor opgepakt bij Hoogeveen na dollemansrit

Redactie

Een 27-jarige Noor die al in Duitsland werd achtervolgd door de politie is donderdagnacht op de A37 bij Hoogeveen opgepakt na een dollemansrit. De man, die een aanrijding had veroorzaakt, had in een poging aan zijn arrestatie te ontkomen onder meer op Duitse agenten ingereden en een Nederlandse politiewagen geramd.

De achterbanden van de auto van de Noor waren bij een door de politie opgeworpen versperring gesneuveld. Desondanks reed hij verder en vluchtte hij via de A37 naar Nederland, achtervolgd door vier Duitse politieauto's. Meerdere wagens van de Drentse politie wachtten de man op.

Met snelheden tot 140 kilometer per uur probeerde de Noor te vluchten richting Hoogeveen. Onderweg ramde hij de Nederlandse politieauto. Bij Hoogeveen wierp de politie een blokkade op waar de automobilist niet meer voorbij kon.

De politie vermoedt dat de Noor onder de drank of drugs zat. Van hem is bloed afgenomen. Zijn rijbewijs is de man kwijt. In de auto lagen onder meer zakken qat, een in Duitsland verboden maar in Nederland legale drug. Twee Nederlandse agenten hebben aangifte van poging tot doodslag gedaan.

Het OM overlegt vrijdag met de Duitse justitie wat er met de man moet gebeuren.