Personele problemen Arsenal nog steeds groot

Peterselieman

Arsenal-trainer Arsène Wenger hoopte dat zijn ziekenboeg zou leegstromen tijdens de interlandweek. De personele problemen zijn echter nog steeds groot voor de Fransman.

Wenger kan dit weekend tegen Swansea City niet beschikken over een groot aantal spelers. "Abou Diaby en Jack Wilshere zijn geblesseerd", begint hij op de website van Arsenal aan de lijst met blessures. "Thomas Vermaelen heeft een operatie gehad, die goed is verlopen. Dus die drie spelers missen we. Misschien dat ook Tomas Rosicky niet beschikbaar is door een knieblessure. Dat bekijken we zaterdagochtend."

De coach kan ook geen beroep doen op aankoop André Santos, die een conditieachterstand heeft op zijn ploeggenoten. Gervinho, Alex Song en Carl Jenkinson zijn geschorst. Bovendien is Sebastien Squillaci nog niet hersteld van zijn blessure.

Wenger heeft wel Emmanuel Frimpong tot zijn beschikking. De jongeling keert terug van een schorsing. Kieran Gibbs en Theo Walcott maken mogelijk hun rentree na blessures. "Voor de rest is iedereen beschikbaar", aldus Wenger.