Vijf jaar cel voor doodslaan echtgenote

Redactie

Een 69-jarige man uit Den Helder is woensdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar voor het doodslaan van zijn echtgenote. De rechtbank in Alkmaar acht bewezen dat de man de vrouw ernstig mishandelde, met haar dood als gevolg.

Het incident gebeurde eind november toen een ruzie uit de hand liep. De vrouw was boos over een geldstorting van de man naar een chatrelatie in Nigeria. Bij de ruzie greep de man zijn echtgenote bij de keel en sleurde haar naar hun slaapkamer.

Even later schakelde hij de hulpdiensten in omdat hij zijn vrouw niet meer wakker kreeg. Ze werd buiten bewustzijn naar een ziekenhuis vervoerd, waar ze de volgende dag overleed. Uit het sectierapport bleek dat zij om het leven was gekomen door een bloeduitstorting onder het harde hersenvlies.

Volgens deskundigen kon dat niet door een simpele 'huis-, tuin- of keukenval' zijn gekomen, maar is daar geweld voor nodig. De vrouw had bovendien over haar hele lichaam diverse blauwe plekken en wonden. De man bleek al eerder geweld tegen zijn vrouw te hebben gebruikt.

Het Openbaar Ministerie had een celstraf van tien jaar geëist wegens doodslag. De rechtbank vond daar echter niet genoeg bewijsmateriaal voor.