Deus Ex uitgesteld in Japan vanwege censuur

Redactie

Het actiespel Deus Ex: Human Revolution verschijnt volgende maand in Japan. De game loopt een maand vertraging op omdat de autoriteiten hebben ontdekt dat er afbeeldingen in het spel zitten die volgens de Japanse wet niet toegestaan zijn. Dat maakte de Japanse uitgever Square Enix maandag, drie dagen voordat het spel zou moeten verschijnen, bekend.

Volgens de uitgever gaat het om iets dat in een bepaald gebied van het spel te zien is. Het Japanse gamebedrijf weigert aan te geven wat er precies aangepast wordt in het actiespel.

In het verleden zijn onder meer spellen als Fallout 3 en Call of Duty: Black Ops gecensureerd. Redenen om spellen voor de Japanse markt te censureren zijn onder meer in het rond gutsend bloed, verwijderde lichaamsdelen, verwijzingen naar atoombommen en de edele delen van het vrouwenlichaam.

Deus Ex: Human Revolution is een groot succes voor de Japanse uitgever. In de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Nederland staat het spel bovenaan in de verkooplijsten. Recensenten zien het actiespel als een kandidaat voor de beste game van het jaar.


Deus Ex uitgesteld in Japan vanwege censuur