David R. Ellis wil anime klassieker Kite verfilmen

dekatophetspek

Live action bewerkingen van anime films zijn over het algemeen lastig op het witte doek te krijgen (denk maar aan het geworstel wat Warner Bros al jaren heeft met hun bewerking van Akira). Toch houdt dit filmmakers niet tegen een poging te wagen. Zo heeft David R. Ellis (the Final Destination, Shark Night 3D) zijn zinnen gezet op een remake van Yasuomi Umetsu's Kite uit 1998.

In een toekomst waar de economie is ingestort en criminaliteit welig tiert, is een jonge vrouw, Sawa genaamd, op zoek naar de moordenaar van haar vader. Ze wordt daarbij geholpen door een ex-collega van haar vader, maar Sawa weet niet dat deze politieagent de opdrachtgever van de moord was. Daarnaast krijgt ze ook nog eens te maken met een groep corrupte beveiligingsmedewerkers, die grof geld verdienen aan vrouwenhandel.

De anime film uit 1998 staat bekend om zijn expliciete beelden met veel seks en geweld. In sommige landen werd de film zelfs verbannen onder de noemer dat het kinderporno zou zijn. Hoeveel we van het visuele geweld in de live action versie van de film te zien krijgen, is nog niet bekend. In een interview met Variety zegt Ellis: "Ik ben een grote fan van Yasuomi Umetsu en voel me vereerd dat ik de verbazende wereld van Kite op het grote doek mag brengen."

Ellis is niet de eerste die een poging doet om de Japanse tekenfilm naar een live action film om te zetten. In 2006 werden Jorge en Javier Aguilera al voor de klus gevraagd, met Rob Cohen als producer. Hier is sindsdien niks meer over vernomen. Misschien dat Ellis, van wie vanaf 29 september Shark Attack 3D in de Nederlandse bioscopen te zien is, wel raad weet met Kite.


De trailer van de anime film Kite uit 1998.