Titelhouder Egypte niet naar Afrika Cup

Niels (DerMeister)

Egypte zal volgend jaar niet de kans krijgen om hun titel te verdedigen tijdens de Afrika Cup. Het land, dat het toernooi de voorgaande drie edities won, verloor in de kwalificatie met 2-1 van Sierre Leone en is door dit resultaat uitgeschakeld.

De Egyptenaren beleefden een dramatische kwalificatie. In vier wedstrijden werden slechts twee schamele puntjes behaald, maar in de laatste wedstrijd tegen Sierra Leone had de winnaar van 2006, 2008 en 2010 toch nog een klein kansje om het hoofdtoernooi te behalen. Mohamed Bangura maakte hier kort voor tijd namens Sierra Leone een eind aan door de 2-1 binnen te schieten.

Marokko is nog wel in de race om het hoofdtoernooi, dat volgend jaar in Gabon en Equatoriaal Guinea wordt gehouden, te halen. De ploeg van bondscoach Erik Gerets speelde gisteren echter wel teleurstellend met 0-0 gelijk tegen de Centraal-Afrikaanse Republiek. Oussama Assaidi begon in de basis, terwijl Ismaïl Aissati en Mounir El Hamdaoui tien minuten voor tijd als invaller het veld betraden. Beide landen staan na vijf duels op acht punten, Algerije en Tanzania hebben er vijf.