Blatter biedt Cruijff rol aan bij FIFA

Olga Kroeders

Johan Cruijff krijgt wellicht een belangrijke rol bij de FIFA. De commissaris van Ajax spendeerde zijn eerste werkdag sinds zijn vakantie in Zürich bij voorzitter Sepp Blatter.

Dat schrijft Cruijff in zijn column in De Telegraaf. "FIFA-voorzitter Sepp Blatter heeft me gevraagd of ik voorzitter van een speciale commissie wil worden en daar ga ik de komende tijd over nadenken. Ideaal lijkt me om samen met mensen als Michel Platini en Zinedine Zidane vanuit het voetbal impulsen aan zowel de sport als de maatschappij te geven."

De eeuwige nummer veertien ging ook dieper in op de spectaculaire zege van het Nederlands elftal op San Marino. Oranje versloeg de voetbaldwerg met liefst 11-0, een record. "Ik heb genoten van de eenheid die het Nederlands elftal tegen San Marino uitstraalde."

"In de eerste helft waren ze zo'n twintig minuten even in de war, daarna hield iedereen het hoofd erbij. Spelend van uit de instelling om de bal te hebben en dan samen te voetballen. De internationals gaven me ook heel sterk het gevoel, dat ze graag voor het Nederlands elftal uitkomen", aldus Cruijff.