[WTCC] Uitslagen races Valencia

Peterselieman

Yvan Muller heeft beide races van de World Touring Car Series op het circuit in Valencia op zijn naam geschreven. De Franse Chevrolet-coureur neemt dankzij deze zege ook de leiding in het klassement over. Tom Coronel behaalde vandaag een derde en een vierde plaats.

Race 1

Muller mocht de eerste race van poleposition beginnen, maar het was Gabriele Tarquini die de beste start had en in de eerste bochten zowel Muller als Rob Huff aftroefde. Huff probeerde daarna Muller voor plaats twee te passeren, maar hij werd door Chevrolet-teamgenooit Alain Menu het gras opgeduwd en viel terug naar plaats elf. De stewards gaven Menu voor de duw een straf, maar realiseerden zich daarna dat ook Tiago Monteiro bij het incident betrokken was, waardoor de straf opgeschort werd.

Tarquini kon slechts enkele ronden genieten van de eerste stek, want de Italiaan zag al snel Muller en Menu passeren, voor hij met problemen de pits opzocht. Hierdoor kon Coronel na een inhaalactie op Monteiro naar een podiumplaats rijden. Kristian Poulsen werd vierde, voor Huff, Javier Villa, Norbert Michelisz en Monteiro die in de slotfase nog veel inleverde.

Race 2

Franz Engstler mocht van poleposition starten, maar liet zijn auto afslaan op de grid, waardoor hij een goed resultaat kon vergeten. Voor BMW leek er een fraai podium in de maak, want de leiders in de race: Coronel, Villa en Michelisz rijden allemaal voor het Duitse merk. Op vier ronden voor het einde ging het mis.

Muller stak er een stokje voor, waarna Villa een inhaalpoging waagde bij Coronel en beiden elkaar raakten. Uiteindelijk spinde hierbij Villa in de rondte. Muller greep de leiding voor Michelisz die echter al snel Huff zag passeren en daarna ook nog eens spinde. Dit gaf Menu de derde plaats, voor Coronel, Tarquini, Poulsen, Michelisz en Pepe Oriola.

De volledige uitslagen van de races kunnen hier worden gevonden: race 1 en race2.