Trailer met uitleg van regisseur Al Pacino: Salome

dekatophetspek

Al Pacino‘s staat bekend als een acteur met gedenkwaardige rollen. Denk maar eens aan karakters zoals Tony Montana in Scarface of Michael Corleone in de Godfather-films. Pacino heeft nu een film gemaakt over een onderwerp dat hem nader aan zijn hart ligt. 

De acteur heeft namelijk een obsessie voor de eenakter Salome, van schrijver Oscar Wilde. In het verleden is Pacino meerdere malen als King Herod op het toneel te bewonderen geweest in toneelbewerkingen van Salome. Nadat hij in 2006 de rol had gespeeld, haalde Pacino een filmcrew erbij, om opnames voor een documentaire te maken, over zijn favoriete schrijver Oscar Wilde en diens spraakmakende schrijfsel, getiteld Salome.

We zijn nu vijf jaar verder en de film gaat vandaag in première op het filmfestival van Venetië. In Wilde Salome volgen we Pacino over de hele wereld tijdens zijn ontdekkingstocht naar de passie voor Wilde en zijn werk. De film valt het best te vergelijken met Looking for Richard uit 1996, waarin Pacino op onderzoek was naar William Shakespeares Richard III.


Al Pacino introduceert Wilde Salome op het filmfestival van Venetië.


De trailer voor Wilde Salome.